Hvordan finne beste kredittkort?

Et tøft spørsmål, som det kan være vanskelig å svare på uten å se litt på hvilke behov og forventninger en har til et kredittkort. Det er ingen tvil om at et kredittkort kan være praktisk å ha i mange situasjoner, og dette er vel også en av grunnene til at mange mennesker i dag, har anskaffet seg et kredittkort. Her er ulike kriterier du bør stille deg for å finne beste kredittkort.

Ulike fordeler som reiseforsikring

Den ene fordelen med et kort, er å kunne handle på kreditt og betale for sine innkjøp senere. Med de fleste kredittkort i dag, kan en vente med å betale til etter 45-50 dager og denne perioden er enda rentefri. Betaler du regningen når den kommer, har du egentlig lånt pengene av banken, helt gratis. En annen fordel gjelder reiseaktivitet. Flere kredittkort tilbyr reiseforsikring, som en del av pakken og du er da sikret på ferien. Disse forsikringene gjelder også den nærmeste familie eller tre andre som reiser sammen med deg. Den eneste betingelsen er at du betaler minst 50% av reisens pris med kredittkortet ditt. Flere fordeler går på sikkerhet. En slipper å gå rundt med mye penger og har alltid penger til rådighet uten å gå rundt med kontanter.

Kredittgrense som passer for deg

 

Dette kan kun du svare på, men vi kan prøve å hjelpe deg litt på vei. Det er flere ting en bør tenke på.
Det viktigste er, hva skal kortet brukes til? Vi kan inndele spørsmålene i et par ulike kategorier. Først kredittgrense. De fleste kort tilbyr en kredittgrense på mellom kr. 50.000,- og kr. 150.000,-. Dette gjelder de vanlige kortene. Så er det Diners Club og American Express uten kredittgrense, men disse har årsgebyr og er designet primært for forretningsfolk som reiser mye. Skal du kjøpe nye møbler og reise på sommerferie, kan det fort bli bruk for en noe høyere kredittgrense. Du bør derfor luke ut de kortene som tilbyr kr. 50.000,- i kreditt. Men, skal du kun bruke kortet som en kapitalreserve og til litt dagligdags shopping, da holder de kr. 50.000,- ganske lenge. Så er det fordelene og det er her det begynner å bli vanskelig å velge.

Fordeler i kortet

Hvilke fordeler og rabatter som passer best til deg, avgjør ofte hvilket kort du ender opp med å velge.
Gebyrer og rentenivå spiller ofte ikke så stor rolle for folk flest, spesielt ikke om du betaler regningen til forfall. Da blir det ingen renteutgifter og om du unngår å ta ut kontanter med kredittkortet, er det heller ikke mange gebyrer igjen. Skal du reise en del, da kan det være lurt å velge et kort med reiseforsikring. Da er det noen færre kort å velge i blant.

Rabatt på drivstoff om du kjører mye bil

Kjører du mye i bil i det daglige, kan det være lurt med et kort hvor du får rabatt på drivstoff. Hos noen får du en fast rabatt på f.eks. 35 øre pr. liter og hos andre kan du velge å få 4% i rabatt pr. liter drivstoff.  Det er verdt å tenke på at flere av kredittkortene, hvor du selv kan velge hvilken rabatt du skal ha, vil du miste muligheten for en like god rabatt på andre ting. Derfor kan det nok lønne seg å velge et kredittkort hvor de tilbyr rabatt pr. liter drivstoff og samtidig har en rekke andre rabatter.
Skal du bruke kortet til shopping og gjerne på nettet, er det flere kort som tilbyr veldig bra rabatter eller bonuser på dette. Her bør en se etter hvilke butikker som er med i det enkelte korts bonusprogram, og om disse butikkene passer til deg og dine behov. De kort som tilbyr rabatten i form av kickback, gir deg rabatten i etterkant. Her må du betale hele beløpet du handler for, men får da penger tilbake på kredittkortet en gang hver måned. Så i prinsippet er det samme rabatten, men en opptjener den på ulike måter.

Kort med flybonus

Sist, men ikke minst, har du medlemskap i SAS Eurobonus eller hos Norwegian, bør du se etter kort som la deg spare opp poeng, samtidig med at du får rabatt. Det kan bli en del bonuspoeng ut av det, og dette gir deg enten gratis flybilletter eller billigere billetter. Det er en jungel der ute, så vær oppmerksom og se først og fremst på ditt behov og ikke kredittkortselskapenes behov og lovnader.